Exerciții de respirație smart: Xiaomi Smart Air Purifier 4

Știi momentul ăla când ajungi acasă după un weekend la munte și deja te gândești la următoarea ocazie când o să iei și tu o gură de aer proaspăt? Ei bine, nu trebuie să mai tânjești după el, căci aer proaspăt poți să ai și acasă, cu Xiaomi Smart Air Purifier 4.

Noua generație Air Purifier de la Xiaomi își continuă misiunea de a-ți crea un aer optim de respirat în căminul tău, primind îmbunătățiri sesizabile la capitolul performanță și unele foarte subtile de design. Să le luăm pe rând!

Design și construcție

Cei de la Xiaomi au upgradat designul celei de-a treia generație de filtre de aer, în sensul că Air Purifier 4 și-a păstrat forma pătrățoasă, însă a fost nițel rotunjit și a primit un ornament finuț în jurul ecranului, pentru extra feng shui. Să fie primit!

Mai important este că și-a păstrat, dacă nu chiar îmbunătățit în unele cazuri, aspectele de funcționalitate. Are căi de admisie pe toate cele patru laturi ale sale, ceea ce înseamnă că Xiaomi Smart Air Purifier 4 are o mai bună rată de purificare a aerului.

Noul filtru HEPA al lui Xiaomi Smart Air Purifier 4 face și el o treabă și mai bună în a reține particulele nedorite, este ușor de înlocuit (nu că ar trebui să faci asta foarte des, o dată sau de două ori pe an e suficient, zice Xiaomi).

Iar curățarea aparatului nu este la fel de dificilă ca schimbarea unui far în Renault Megane 2, în sensul că nu trebuie să dezmembrezi jumătate de aparat: trebuie doar să deșurubezi grila de sus și astfel ai acces la ventilator și la tubulatura care necesită mentenanță. Având în vedere că în spatele grilei ai un ventilator puternic, măsura de siguranță cu șuruburile este binevenită, mai ales atunci când ai copii.

Performanțe

Nu doar designul lui Xiaomi Smart Air Purifier 4 a fost îmbunătățit, ci și performanțele sale: are o rază de acțiune de până la 48 de metri pătrați și o rată de purificare a aerului (CADR) de 400 de metri cubi pe oră. Asta înseamnă că în circa 10 minute poate purifica o încăpere de 20 de metri pătrați. Dacă ești fan cifre, iată încă una satisfăcătoare: aparatul ăsta mic și elegant livrează până la 6.660 de litri de aer curat pe minut. Forță!

Filtrul circular din interiorul lui Xiaomi Smart Air Purifier 4 este, pe cât de generos în dimensiuni, pe atât de sceptic în privința particulelor — elimină 99,97% din particulele de aer cu dimensiuni de până la 0,3 microni. Eficiența sporită a filtrului HEPA dezvoltat de Xiaomi pentru Air Purifier 4 vine implicit cu beneficii care privesc sănătatea, dar câștigul nu se rezumă doar la aerul mai curat: aparatul face și mai puțin zgomot (32,1 decibeli în modul de noapte) și necesită și mai puțin curent.

Cât despre ce anume purifică din aer, lista e lungă: de la praf (PM 2,5) la polen, păr de animale, fum, fibre de bumbac, mirosuri nedorite (de mâncare, de exemplu) și chiar microplasticele foarte mici, Air Purifier 4 le bifează pe toate!

Ecrane. Pardon, ecran!

Ecranul OLED cu funcție tactilă îți afișează informații relevante privind calitatea aerului din incintă, dar și informații privind modul de operare activ — ai de ales între modul salvat ca favorit, modul de noapte (când aparatul operează silențios și își stinge ecranul), modul automat (care își reglează intensitatea în funcție de calitatea aerului) și cele trei intensități predefinite: scăzută, medie, mare.

Dar când n-o să fii captivat de banda colorată care indică puritatea aerului (și care trece de la roșu la portocaliu, galben și apoi la verde) probabil că n-o să-ți bați capul cu ecranul, având în vedere că aplicația dedicată te ține la curent cu toate informațiile.

Conectivitate și funcționalitate

Cu aplicația Xiaomi Home (disponibilă și pe Google Play, și pe Apple Store) ești pus la curent cu situația aerului din căminul tău, dar poți să și controlezi de la distanță funcțiile principale ale filtrului Air Purifier 4. Poți să-i faci program de funcționare, să-i activezi funcțiile suplimentare precum ionizarea negativă, poți să activezi protecția pentru copii astfel încât ecranul să-și dezactiveze funcția de touch. În plus, ești anunțat atunci când trebuie să schimbi filtrul. Foarte simplu și, mai important, foarte confortabil!

Merită să-l cumpăr?

Păi fie că ești îngrijorat de calitatea aerului din zona ta, fie că vrei să-ți purifici căminul și din punct de vedere al odorurilor, Xiaomi Smart Air Purifier 4 îți vine în întâmpinare cu soluția!

Vino acum la Vodafone și convinge-te că e ușor să-l iei, e ușor să-l folosești și e și mai ușor să-l plătești! În plus, la Vodafone ai mereu super reduceri și poți să îți iei un Xiaomi Smart Air Purifier 4 pe același abonament. Află detalii despre oferte și beneficii pe vodafone.ro sau în magazine.