Ca să (te) vezi bine: Xiaomi Smart Camera 300 și Xiaomi Instant Photo Printer

Xiaomi Smart Camera C300

Fie că stai la casă și vrei să-ți supraveghezi curtea, fie că stai la apartament și vrei ca la pauza de prânz să verifici ce mai face animăluțul tău de companie, îți faci viața mai ușoară și mai frumoasă cu o cameră smart. Iar astăzi cu asta începem: cu Xiaomi Smart Camera C300.

Partea de „smart” în cazul lui C300 nu se referă doar la faptul că o poți controla folosind asistenții Amazon Alexa sau Google Home, sau că se conectează la internet și că o poți opera din telefon. Ci la faptul că se folosește de algoritmi de inteligență artificială pentru a detecta siluetele umane, filtrând astfel în mod eficient alarmele false. Practic, dacă o montezi să stea de gardă în curtea ta, Xiaomi Smart Camera C300 n-o să te trezească în miez de noapte de fiecare dată când un arici își face drum pe-acolo, ci o să te notifice doar dacă „vede” o siluetă de om.

Cameră

Xiaomi Smart Camera C300 vede bine, pentru că, pe de o parte, are cameră mai performantă, iar pe de alta, are flexibilitate — se mișcă pe două axe, deci asigură vizibilitate la 360°. Asta înseamnă că o poți monta și cu susul în jos, adică să o prinzi de tavan.

Așa, revenind la camera… de la cameră. Adică lentila! C300 are un obiectiv de 3 MP care, împreună cu tehnologia Ultra Clear HD, procesează mai clar imaginile. Aici contribuie și construcția în sine a obiectivului — care reduce refracția — dar și diafragma mărită, f/1.4, care captează mai multă lumină și menține ridicată calitatea chiar și în condiții… nefavorabile de iluminare.

Funcții și aplicabilitate

În principiu, Xiaomi Smart Camera C300 arată ca o cameră de supraveghere, însă o poți folosi și pentru calluri acasă, cu familia, sau pentru a verifica ce-ți mai face animăluțul de companie cât timp nu ești acasă. Sau, dacă deja ai acasă Smart Clock, poți chiar să conectezi Smart Camera la Smart Clock și să monitorizezi din altă cameră somnul bebelușului.

Pe lângă obiectiv, Smart Camera vine cu difuzor și cu microfon încorporate, iar asta face posibile apelurile vocale bidirecționale cu cei de-acasă. Mă rog, dacă ai animăluț de companie, apelul o să fie mai degrabă unidirecțional. Probabil. Iar dacă surprinzi cu Smart Camera ceva demn de pus în ramă, sau de lipit în album, am fix ce trebuie pentru a printa repede și ușor momentul imortalizat: Xiaomi Instant Photo Printer.

Xiaomi Instant Photo Printer 1S (Set)

Hai s-o zicem pe cea dreaptă: trăim noi în era tehnologiei, dar o poză capătă valoare în momentul în care devine fizică. Poate că nu trebuie să ne mai numărăm pozițiile de pe film ca odinioară, însă e clar că nu toate cele 10 poze cu ciuful tău de dimineață merită înrămate.

Din fericire însă, tehnologia ne ajută să colecționăm foarte ușor momentele cu adevărat memorabile. Nu trebuie să mai ducem poze la developat, nici măcar nu-ți trebuie imprimantă multifuncțională, pentru că acum ai printere compacte și foarte ușor de folosit, cum ar fi acest Instant Photo Printer 1S de la Xiaomi. Are 19,4 centimetri lățime, 12,5 centimetri grosime și 8,4 centimetri înălțime.

Aplicații

Fie că vrei să-ți faci un mood board cu locuri faine pe care le-ai vizitat, sau ai un album dedicat momentelor speciale cu cei apropiați, această imprimantă mică transformă într-un minut o poză de pe ecran într-o poză reală! Uite, vine și cu album foto, cu șină!

În pachet primești și două seturi de hârtii foto, de 3” și de 6” — acestea sunt cele două formate pe care printează Instant Photo Printer 1S, cu mențiunea că fotografiile de 3” sunt și adezive. Acum, dacă stau să mă gândesc, poți să folosești imprimanta și pentru a-ți lăsa mesaje personalizate cu jumătatea ta pe frigider. [Aici merge o poză cu niște șosete aruncate pe jos, cu mesajul „Iar evadează șosetele, le-am găsit lângă canapea.”] Dar indiferent în ce format printezi, această imprimantă promite să aibă grijă de amintirile tale, pentru că fotografiile ies deja laminate, deci sunt protejate de apă, amprente sau de inevitabila oxidare.

Performanțe și specificații printer

În ciuda dimensiunilor compacte, Xiaomi Instant Photo Printer 1S promite calitate de studio fotografic, cu o rezoluție de imprimare de 300 de puncte per inchi, cu 1.280 de capete de imprimare termică și cu capacitatea de a reda 16,7 milioane de culori. Cu alte cuvinte, poza aia cu apusul frumos surprins pe cameră o să fie redată corespunzător pe fotografia fizică, cu tranziție fină a nuanțelor de culoare — pentru asta, Instant Photo Printer 1S folosește o tehnologie de imprimare cu 256 de niveluri de gri.

Conectivitate

Foarte ușor să „developezi” fotografii cu Instant Photo Printer, fie din calculator, fie chiar din telefon. Te conectezi direct la ea, deschizi aplicația Xiaomi Home, faci editările de rigoare — rotire, decupare, filtre de culoare — și îi dai send. Mai mult de atât, prin Xiaomi Home poți chiar să te conectezi la imprimantă de la distanță, pentru a trimite „cărți poștale” live celor de acasă.

De ce să mi le cumpăr

Având în vedere că fiecare dintre supergadgeturile acestea au funcționalitate cât se poate de sugestivă, e simplu: îți cumperi Xiaomi Smart Camera C300 dacă ai nevoie de un ajutor pentru „supravegherea” de la distanță și îți cumperi imprimanta Xiaomi Instant Photo Printer pentru amintiri valoroase. Ți-am zis: simplu! La fel de simplu cum sunt și de găsit, și de cumpărat prin Vodafone EasyTech.