Cuptor mini, funcționalitate maxi: Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L

Air fryerele au intrat în viața noastră pe nebănuite, la fel ca ceasurile smart sau alte supergadget-uri. Nimeni nu s-ar fi gândit că are nevoie de un cuptor mai mic până când acesta nu și-a arătat întreg setul de atribute, iar acum riști să fii exclus social dacă n-ai și tu un air fryer, pentru că este unul dintre subiectele cele mai des întâlnite atunci când începi o conversație amicală. Din fericire, un air fryer are mai multe calități decât acela de conversation starter, iar gama de oferte este atât de variată încât nu trebuie să-ți vinzi nimic din casă ca să-ți cumperi unul. Uite, un exemplu elocvent ar fi chiar noul Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L. Adică încă un SuperGadget pe care e ușor să-l găsești la Vodafone, ușor să-l plătești și ușor să-l folosești. În plus, ai mereu super reduceri. Convinge-te pe vodafone.ro

Design și construcție

Dacă mai deții produse casnice Xiaomi, atunci probabil că designul lui Air Fryer Pro 4L o să fie foarte familiar, pentru că se încadrează în limbajul de design actual al producătorului chinez: are suprafețe simple, fără cute sau crestături inutile, design curat, minimalist, care înglobează cu succes funcții și funcționalități. Noua generație vine și cu fereastră transparentă, cu trei straturi termoizolante, ca să nu mai fii nevoit să deschizi sertarul pentru a verifica mâncarea. Ca dimensiuni, Xiaomi Air Fryer Pro 4L este compact și cântărește puțin (3,9 kilograme la gol), cu toate că acum are o capacitate crescută: 4 litri. Asta înseamnă că poți să-l depozitezi atunci când nu ai nevoie de el — dar n-o să faci asta, pentru că 1) arată bine în bucătărie și 2) s-ar putea să-l folosești mai des decât te-ai aștepta, pentru că știe să facă multe.

Funcții și performanțe

În principiu, Air Fryer Pro 4L promite să facă ceea ce face un air fryer: să gătească repede și sănătos, folosind puterea aerului fierbinte. Practic, dacă vrei ceva crocant dar eviți prăjelile, un air fryer este ceea ce cauți. Xiaomi Air Fryer Pro 4L are o putere de 1.600 W și sistem de circulare a aerului la 360°, ca să acopere cât mai eficient suprafețele. Atinge repede temperatura setată, atâta timp cât aceasta se încadrează în intervalul 40-200° C. Ce ai putea să gătești la 40° Celsius, te întrebi? Ei bine, mai nimic, dar Air Fryer Pro 4L, la fel ca orice friteuză cu aer cald care se respectă, are mai multe roluri: uscător de fructe, mașină de iaurt, aparat de decongelare. La 40° C poți să usuci fructe, de exemplu, sau să fermentezi iaurt, în cazul în care-ți place să explorezi universul culinar și să faci totul în casă.
Air Fryer Pro 4L se pretează de minune unui cămin cu 1-3 membri, cu toate că la nevoie poți să gătești și porții mai mari, de până la cinci persoane, zice Xiaomi.

Ecrane. Pardon, ecran!

Doar un singur controller — rotativ — are Air Fryer Pro 4L, dar e mai mult decât suficient, pentru că în interiorul lui ai un ecran OLED care-ți afișează informațiile cele mai relevante momentului. Citești ecranul, rotești butonul, îl apeși și cam aia a fost! Din când în când, ercanul o să te notifice dacă e nevoie de să mai întorci mâncarea. Există 11 programe prestabilite de gătire, iar dacă vrei mai multe informații, treci pe ecranul telefonului mobil, în aplicația dedicată pentru Air Fryer Pro 4L.

Conectivitate și funcționalitate

După cum ziceam mai sus, Air Fryer Pro 4L nu doar că-ți gătește preparatele după bunul plac, dar te și îmbie să faci experimente culinare. Dacă n-ai idei, te poți folosi cu încredere și de rețetele Smart Cloud, adică rețete pe care le găsești în cloud-ul aplicației Xiaomi Home, de unde ai de altfel și control la friteuza ta cu aer cald.
O altă funcție pe care s-ar putea să o apreciezi la Air Fryer Pro 4L este cea de programare: poți să o programezi cu până la 24 de ore în avans. Poate că n-o să stai tu la muncă chiar atâta, dar e bine să știi că intratea ta în casă coincide cu finalizarea unui slow-cook delicios de 8 ore, de exemplu.
Ca în cazul oricărui gadget modern, conectivitatea este una dintre calitățile deja necesare, iar Air Fryer Pro 4L nu duce lipsă de așa ceva. De fapt, nu doar că poți verifica și controla friteuza din telefonul mobil, dar o poți conecta la dispozitive care suportă Google Assistant: „OK, Googke, turn on the air fryer!”

Merită să-l cumpăr?

Un air fryer este un supergadget prin definiție, pentru că ne face viața agitată cu atât mai ușoară, iar Air Fryer Pro 4L plusează aici cu un design foarte atrăgător, cu o suită de funcții relevante și, desigur, cu preț ofertant. Un pachet complet, am zice noi!