Vânătorul de praf: Xiaomi Robot Vacuum E10

Ca posesor al unui vacuum cleaner vechi de mai bine de șapte ani, pot să spun că progresul în domeniu este cât se poate de evident. Nu numai că sunt mult mai deștepți și fac mai multe lucruri folosind mai puține resurse, dar toate astea au dus și la o scădere drastică a prețului.

Așa se face că poți acum să iei un robot de buget precum Xiaomi Robot Vacuum E10 care, în ciuda prețului accesibil, poate face cam tot ce ți-ai putea dori de la un astfel de dispozitiv. E simplu să-l găsești la Vodafone, e simplu să-l plătești, e simplu să-l folosești. E un SuperGadget care îți arată din nou cât de simplu e cu tehnologia. În plus, nu uita că la Vodafone poți să îți iei mai multe device-uri pe aceeași factura, în rate flexibile pe 3 ani fără dobândă.

Combinând funcțiile de aspirator și mop într-un pachet cu dimensiuni foarte reduse - 325 de milimetri în diametru și, cel mai important, înalt de doar 80 de milimetri, ceea ce îi permite să intre pe sub multe piese de mobilier – Xiaomi Robot Vacuum E10 vine cu două avantaje majore: te ține departe de firmele de curățenie și îți salvează foarte mult timp.

Cu o baterie de 2.500 mAh, aspiratorul robot poate merge până la 110 minute între încărcări în modul „Standard”, unul dintre cele patru tipuri de funcționare disponibile alături de „Silent” (nume care te va face instant să cânți „Silent Night”), „Medium” (care, cumva, îi este superior lui „Standard”) și „Turbo”, care este nu doar o gumă de mestecat dintr-o altă vrem, dar și modul în care Robot Vacuum E10 va aspira cel mai bine. Sigur, va epuiza și cel mai repede resursele bateriei.

Ca orice aspirator care se respectă, robot sau altfel, și Xiaomi E10 oferă trei trepte de filtrare și singurul lucru pe care trebuie să-l faci e să vii și să-l golești periodic.

Pe lângă cele patru puteri de aspirare, SuperGadget-ul vine și cu trei moduri diferite de operare: aspirator, mop, sau aspirator și mop. Spălarea se face doar cu apă, deci practic nu vorbim decât de o curățare și mai fină a suprafețelor grație lavetei din microfibră, și nu de o dezinfectare propriu-zisă. Chiar și așa, aspiratorul poate să detecteze tipul de suprafață pe care se află și își poate doza cantitatea de apă pulverizată astfel încât să le protejeze pe cele mai sensibile – cum ar fi parchetul din lemn, spre exemplu.

Xiaomi Robot Vacuum E10 vine echipat cu o armată întreagă de senzori (nu și LiDAR, însă, fiind totuși un produs din categoria celor de buget) care îl ajută să navigheze prin jungla caselor noastre. Astfel, aspiratorul poate trece peste diverse obstacole (cum ar fi pragurile pe care meșterii ar fi trebuit să le monteze la nivel cu podeaua) și, atunci când va da peste treptele din livingul apartamentului tău de două camere de la etajul zece, va ști să nu cadă. Iar dacă se întâmplă ceva, ești informat imediat prin aplicația Xiaomi Home.

Auzim foarte des sloganuri care ne promit că tehnologia ne poate face viața mai frumoasă și mai ușoară, dar foarte puține produse pot spune că fac asta într-un mod mai concret decât un aspirator robot. OK, și o mașină de spălat vase e tare, dar nici fără aspirator nu se poate.