Xiaomi Humidifier 2 Lite

Pe lista problemelor cu care se confruntă un om al anului 2023, umiditatea aerului din casă ocupă un deloc onorabil loc 523 (n-a făcut nimeni niciun clasament, doar zic și eu ca să transmit o idee), imediat după cafeaua care sare pe lângă coșul port-filtrului când râșnești pentru un espresso și înaintea tastaturilor care au tasta „Enter” în orice altă formă exceptând un dreptunghi simplu dispus pe orizontală.

Totuși, dacă am fi conștienți de toate implicațiile pe care le are concentrația de vapori de apă din aerul caselor noastre, acel imaginat loc 523 s-ar transforma rapid într-unul format din doar două cifre, în care prima este chiar „1” sau, maxim, „2”. Iar partea bună este că, spre deosebire de alte probleme din vecinătate de pe listă care presupun soluții fie complicate, fie costisitoare, umiditatea aerului respirat este extrem de ușor de aflat și de controlat.

Atât aparatele de aer condiționat pe care le folosim pe timpul verii, cât și instalația de încălzire pe care o folosim iarna (fie că e vorba de radiatoare sau un sistem în pardoseală), determină uscarea aerului dintr-o încăpere, deci dezechilibrul se produce, de cele mai multe ori, într-o singură direcție, respectiv în jos. În aceste cazuri, soluția este împrăștierea unor particule cât mai fine de apă, pe care curenții de aer să le împrăștie apoi în încăpere.

Din fericire pentru noi, există aparate speciale care se pot ocupa de asta mult mai bine decât am putea să o facem noi manual, și unde mai pui că nici nu costă o avere. Se numesc „umidificatoare” și cei mai mulți dintre noi devenim conștienți de existența lor abia atunci când apare un bebeluș în peisaj, de parcă ăștia mici ar fi niște extratereștri cu nevoi complet diferite de ale noastre, când de fapt nu e vorba decât despre o amplificare a sensibilităților.

Lista lucrurilor care se pot îmbunătăți prin menținerea unei umidități optime în casă (care, apropo, se situează în intervalul 40% și 60% - de unde reiese că optimul cel mai optim ar fi 50%) e destul de lungă, însă mai toate au legătură cu sănătatea celor care respiră acel aer. Și, pe un loc mult mai puțin important, cu micro dilatarea și contracția obiectelor din lemn.

Mai există și discuția despre disconfort la nivelul ochilor, al nasului și al pielii, dar și despre o slăbire a sistemului imunitar, secreția mucozităților fiind una din formele de apărare a corpului. Iar dacă ai intrat vreodată într-o casă în care era extrem de cald pe timpul iernii și ai simțit că te doare capul, să știi că tot de la nivelul scăzut al umidității era.

Poate ai avut și tu părinți care puneau castroane cu apă prin casă pentru a o lăsa să se evapore liber în speranța că asta va crește umiditatea din aer, însă adevărul este că e o soluție extrem de ineficientă. Nu vreau să știu câte cazane e nevoie să pui în fiecare cameră pentru a atinge aceeași viteză de dispersare a apei în aer precum cea a lui Xiaomi Humidifier 2 Lite, respectiv 300 de mililitri pe oră. Firește, oricine nu locuiește într-o casă cu pereții acoperiți de sugative e puțin probabil să aibă nevoie de un asemenea debit pe termen lung, însă e bine de știut că aparatul poate face și asta.

Potrivit producătorului, rezervorul imens de patru litri poate asigura o funcționare continuă de până la 30 de ore. Interiorul rezervorului este realizat dintr-un material antibacterian cu ioni de argint, lucru care asigură o igienizare a apei fără a necesita niciun alt efort (Xiaomi spune că 99,9% din bacterii sunt eliminate în acest fel). Nivelul apei este foarte ușor de citit grație unui indicator discret, dar lizibil, iar completarea cu apă se face simplu, fără a necesita ridicarea unui capac. Nu e nevoie decât de un vas și de puțină țintă.

Așadar, nu îți rămâne decât să te bucuri că există un dispozitiv ușor de folosit, eficient, silențios (până la 38dB), cu un design plăcut și, în ciuda listei lungi de calități, foarte accesibil precum Xiaomi Humidifier 2 Lite. E simplu să-l găsești la Vodafone, e simplu să-l plătești, e simplu să-l folosești. E un SuperGadget care îți arată din nou cât de simplu e cu tehnologia. În plus, nu uita că la Vodafone poți să îți iei mai multe device-uri pe aceeași factura, în rate flexibile pe 3 ani fără dobândă.