Redmi Note 12 Pro

În mod obișnuit, un telefon care conține Pro în nume este un produs de top, cu cele mai bune specificații în gamă și printre cele mai scumpe de pe piață. Xiaomi face însă o excepție de la această regulă în privința seriei Redmi Note, care include nu doar unul, ci chiar două variante Pro.

Redmi Note 12 Pro combină unele specificații ale unui smartphone de top cu o serie de specificații mid-range. Rezultatul este un telefon de calitate care, mai presus de toate, are ca avantaj major prețul de comercializare, care este mai bun decât multe alte modele concurente.

Design și construcție

Ecranul de 6,67” acoperă cea mai mare parte a părții frontale, iar marginile sunt destul de înguste. Tot îngust este și notch-ul, unde găsești camera foto frontală.

Rama telefonului este realizată din plastic, în timp ce spatele, mai elegant, este acoperit cu o sticlă Gorilla Glass 5. Vizual, aceasta dă bine, dar inevitabil aici se vor strâng multe, multe amprente și tot din cauza asta telefonul poate să devină destul de alunecos. Dacă te deranjează asta, sau faptul că sticla asta frumoasă este parcă prea expusă zgârieturilor, o husă îți va rezolva toate problemele.

Tot pe spate găsești și modulul pentru camerele foto, iar zona aceasta iese în relief în două planuri: odată pentru întregul ansamblu foto și încă odată pentru două dintre camere.

Spre deosebire de multe alte telefoane din acest segment, senzorul de amprentă al lui Redmi Note 12 Pro este integrat în butonul de Power. Și funcționează ireproșabil! Ba chiar mai mult de atât, dacă nu-ți place că senzorul este activ la atingere, poți să-l setezi să citească amprenta la apăsarea butonului. Smart!

Și nu în ultimul rând, Redmi Note 12 Pro beneficiază de difuzoare stereo Dolby Atmos, cu care ai o experiență auditivă foarte bună în timp ce te uiți la clipurile preferate pe Youtube sau pe Netflix.

Ecran

Apropo de Youtube, clipurile video se văd bine pe ecranul ăsta Flow AMOLED de 6,67” căruia, cu mici excepții, nu prea avem ce să-i reproșăm, mai ales că are și suport pentru HDR10+.

Rata maximă de refresh este de 120 Hz și poți alege orice între 60 Hz și 120 Hz, iar luminozitatea maximă ajunge la 900 nits, grație unei funcții numite cât se poate de sugestiv: Sunlight Boost. Altfel, când te joci tu cu sliderul specific din meniul de setări, luminozitatea maximă nominală este de 500 nits. Pentru că sliderul respectiv nu este împărțit proporțional, setarea manuală a luminozității nu este foarte ușoară, dar dacă-l lași pe el să-și regleze singur luminozitatea în funcție de lumina ambientală o să vezi că Redmi Note 12 Pro își face singur bine treaba.

Alte mici imperfecțiuni ar putea fi rezoluția Full HD, de doar 1080x2400 pixeli. Dar pusă în contextul prețului de achiziție a lui Redmi Note 12 Pro, este totuși o valoare foarte bună.

Performanțe

Redmi Note 12 Pro mizează pe un chipset Dimensity 1080 furnizat de MediaTek. Vorbim despre un procesor octa-core, cu viteze de cel puțin 2 GHz și o configurație de bază cu 6 GB RAM și 128 GB pentru stocarea datelor.

N-o fi el vârful din segment în privința configurației hardware, dar pe de altă parte nu prea avem ce să reproșăm lui Redmi Note 12 Pro la acest capitol: telefonul a rulat fluent inclusiv în jocurile pe care le-am încercat noi, în aplicații multimedia sau servicii de streaming precum Netflix și HBO Max, dar și în multitasking. Și, la fel de important, nici nu se încălzește după sesiunile mai lungi de gaming. Asta e o surpriză chiar plăcută!

Ca software, Redmi Note 12 Pro rulează pe Android 12 — aici ar fi fost loc de mai bine, adică de Android 13. În schimb, ai parte de cea mai recentă versiune a interfeței proprietare, adică MIUI 14. În general interfața este curată, iar meniurile de setări sunt destul de intuitive.

Ce știu sigur este că nu o să-ți placă reclamele pe care le vei vedea în numeroase aplicații proprietare. Din punctul meu de vedere, ideea de a vedea reclame în aplicațiile proprietare ale producătorului este ușor greșită din capul locului, oricât de mult le-aș înțelege, de exemplu, într-o aplicație gratuită descărcată din Play Store. Da, sigur, poți dezactiva reclamele, dar nici măcar asta nu-i foarte simplu, pentru că trebuie să le dezactivezi separat pentru fiecare aplicație în parte.

Camera foto

Camera principală a lui Redmi Note 12 Pro are 50 MP și folosește un senzor de la Sony echipat inclusiv cu stabilitate optică a imaginii. Imaginile realizate cu setările standard arată bine pentru acest segment: nu există zgomot, contrastul este puternic, nivelul de detalii este suficient de ridicat, mai ales dacă faci poze în lumină bună. OK, poate procesarea lor este prea puternică, dar nici asta nu este foarte deranjant.

Stabilizarea optică a imaginii se simte în special la pozele realizate în lumină slabă, atunci când senzorul are nevoie de vreo două secunde pentru a realiza fotografia, cel puțin atunci când folosești setarea Auto.

Camera ultra-wide are 8 MP și rezultatele sunt decente, însă aici să nu te aștepți la imagini cu o calitate la fel de bună. Există detalii, un nivel destul de scăzut de zgomot, iar culorile sunt reprezentate natural. Cam același lucru îl pot spune și despre senzorul macro, de 2 MP, atunci când vrei să faci imagini de la câteva centimetri cu un anumit subiect.

Interfața aplicației pentru camera foto este simplă, intuitivă, tipică pentru telefoanele produse de Xiaomi. Selecția între cele trei camere foto se face foarte ușor, iar modul Pro îți oferă posibilitatea să te joci cu setări ceva mai avansate. E bine să știi totuși că și setările standard își fac treaba foarte bine.

Baterie

Redmi Note 12 Pro are o baterie de 5.000 mAh, o valoare devenită standard pentru astfel de dimensiuni. Iar rezultatele sunt pe măsură, cu o autonomie de peste o zi în cea mai mare parte a timpului, în funcție de modul în care utilizezi telefonul. De exemplu, am observat că autonomia este ridicată chiar și când folosesc intensiv ecranul, iar asta se poate datora și rezoluției mai mici a ecranului.

În schimb, dacă îl lași mai mult în stand-by, bateria parcă se descarcă ceva mai repede decât în cazul altor telefoane de acest gen. Dar cum în zilele noastre ne petrecem exagerat de mult timp pe rețelele sociale, probabil că n-o să observi treaba asta.

Comparativ cu alte telefoane, cum ar fi cele furnizate de Samsung, acest Redmi are câteva avantaje majore în privința bateriei. În primul rând, vine la pachet cu un încărcător, iar în al doilea rând bateria se încarcă cu o viteză de până la 67 W, mai bună decât cele mai multe telefoane din acest segment. Asta înseamnă, evident, că o încărcare completă durează mai puțin de o oră — recordul nostru a fost de 57 de minute —, iar o sesiune de 15 minute duce bateria pe la 40%. Excelent atunci când ești în criză de timp.

Merită să-l cumpăr?

Pentru banii ăștia, Xiaomi îți livrează un telefon de calitate, cu o construcție solidă și cu un ecran cu specificații peste cele găsite de regulă în acest segment. La rândul ei, platforma hardware este una bună, peste cea a generației anterioare a telefonului și oferă performante adecvate pentru acest segment de preț. O să-ți placă și imaginile realizate în special cu camera principală, dar și autonomia și, mai ales, viteza cu care se încarcă bateria.

Îți rămâne doar sa îl comanzi. Te așteptăm pe site-ul vodafone.ro sau în magazinele noastre să vezi super ofertele pe care ți le-am pregătit. Și să te convingi că la noi e ușor de găsit și ușor de plătit smartphone-ul sau gadget-ul dorit. În plus, ai mereu super reduceri și poți să îți iei mai multe device-uri pe aceeași factură.