iPhone 15: ce trebuie să știi despre cel mai nou Apple

Pe scurt, iPhone 15 este cel mai nou, mai performant și mai elegant exponent al evoluției Apple. Este, practic, fix ceea ce cauți la un iPhone nou, upgradat. Nu vorbim despre o revoluție aici, vorbim despre rafinament incremental, despre… adaptare la dinamica tehnologică a zilelor noastre. Luând ca punct de reper platforma reprezentată de vârful de gamă al generației anterioare, iPhone 15 se bucură de îmbunătățiri ale ecranului și ale camerelor. Iar acum e simplu să fie al tău. Cu Vodafone EasyTech e simplu să-l găsești, e simplu să-l folosești și e simplu să-l plătești. Plus că la Vodafone ai tot timpul super reduceri și asigurare de ecran inclusă 3 luni la abonament.

Design și construcție

Simțul tactil este unul dintre cele mai bogate emoțional simțuri umane, iar experiența unui nou iPhone nu trebuie să te priveze de această bucurie haptică. Designul unui nou iPhone nu este un… simplu proces de trasare de linii, ci unul de… cizelare a celor deja existente. Cu iPhone 15, simțul tactil capătă o nouă dimensiune, ușor diferită de cea dinainte, prin rotunjirea marginilor carcasei din aluminiu aerospațial. Nu este ușor să faci un lucru rezistent să pară fin, sau un lucru fin să pară rezistent, însă pentru Apple, aceasta este o misiune în sine. Înainte de a fi lustruită și gravată, pentru a căpăta această textură mată, sticla care îmbracă spatele lui iPhone 15 este colorată printr-un proces de impregnare în care sunt folosiți ioni metalici ultrafini. Un procedeu foarte rafinat, dar al cărui rezultat este o carcasă rezistentă și durabilă. Dar n-o să te judece nimeni dacă-ți vei îmbrăca telefonul într-o husă, eventual una transparentă. Poate chiar una din variantele noi de la Apple. Nu este întotdeauna ușor să urmărești simplitatea, însă uneori pur și simplu această oportunitate de a simplifica… te găsește ea pe tine, iar singurul lucru pe care poți să-l mai faci atunci este să te conformezi. iPhone 15 deschide astfel un nou capitol al conectivității, prin adoptarea unui port USB-C 3.2, care simplifică dramatic experiența în folosire. Un cablu. Acum ai nevoie doar de un cablu pentru a-ți încărca telefonul de la laptop, sau pentru a alimenta căștile de la telefon, pentru a salva fișiere foto/video din telefon direct pe un hard extern, sau pentru a transfera cu rapiditate conținut de pe telefon pe laptop. Și nici măcar nu trebuie să fie cablul tău.

Ecran

Trăim într-o lume a contrastelor puternice, însă Apple a avut grijă ca ecranul Super Retina XDR OLED, de 6,1 inchi, de pe iPhone 15 să-și păstreze nu doar densitatea pixelilor, de 460 ppi, sau rezoluția de 60 de Hertzi, ci și tonurile reale de culoare. Fără contraste agravante! Funcția True Tone ajustează culorile și intensitatea ecranului în funcție de lumina ambientală, astfel încât imaginea să pară cât mai naturală. Iar atunci când se cere să fie lumină în lumină, iPhone 15 își poate crește luminozitatea ecranului până la 2.000 de niți. Naturală este și interacțiunea cu Dynamic Island, care înlocuiește bretonul (sau notch-ul) și care nu doar că maschează foarte elegant camera frontală True Depth, dar în același timp te ține la curent cu informații relevante într-un anumit moment, fie că vorbim aici despre alarmă, timer, notificare de baterie rămasă, notificare de transfer AirDrop, muzică redată sau indicații de orientare de la Apple sau Google Maps. O foarte convingătoare exprimare a utilității.

Performanțe

Hardware-ul a fost dintotdeauna unul din atributele forte ale produselor Apple, iar iPhone 15 continuă această tradiție. Cipul A16 Bionic, care și-a demonstrat anul trecut capacitatea pe iPhone 14 Pro, devine standardul performanței pe noul iPhone 15. Un procesor cu șase nuclee are grijă ca puterea de calcul să fie ajutorul tău zi de zi, iar procesorul grafic cu cinci nuclee, împreună cu 6 Giga de memorie RAM, se asigură că imersiunea în lumea gamingului de mobil va fi o experiență pe deplin satisfăcătoare. Camera foto

Niciodată n-a fost mai simplu să te pui în prim-plan decât îți va fi cu iPhone 15. Fie că subiectul este o persoană, un câine sau o pisică, iPhone 15 îl va recunoaște automat și surprinde acel cadrul cu efect de profunzime, așa că poți să vizualizezi fotografia și cu efect Portrait. Și este capabil să modifice cu efect de profunzime o fotografie chiar și după ce ai tras-o. Magie! Noua cameră principală a lui iPhone 15 are 48 de megapixeli și oferă zoom de până la 2x, pentru poze de prim-plan impecabile, fie că le faci în lumină puternică ajutându-te de Smart HDR, fie în lumină slabă, cu funcția Night Photo. Dacă îți place să surprinzi mișcare, cu iPhone 15 poți să tragi în 4K cu până la 60 de frame-uri pe secundă.

Baterie

Pe lângă camere, procesoare și harduri, în carcasa lui iPhone 15 găsești și o baterie de 3.349 mAh. Cifra asta este însă irelevantă cât n-o pui în context. De exemplu, în contexul unei zile mai leneșe în care te uiți la filme până nu mai poți, iPhone 15 o să fie numai bun, pentru că poate reda video până la 20 de ore.

Merită să-l cumperi?

Așa cum ne-a obișnuit an de an, o generație nouă de iPhone înseamnă suficient de multe noutăți încât să-ți stârnească atenția.