Honor Magic 5 Pro
Au trecut deja vreo 3 ani de când brandul Honor s-a separat complet de Huawei. Pentru noi, utilizatorii finali, asta e relevant dintr-un singur mare aspect: dispozitivele Honor au acces la toate aplicațiile și serviciile Google. La fel ca Samsung, de exemplu.
Și asta e valabil inclusiv pentru monstrulețul acesta, pe numele lui de scenă Honor Magic 5 Pro. Știți deja că, dacă auzi Pro în nume, înseamnă că este versiunea de top a unei game, și totodată Magic 5 Pro este urmașul direct al lui Magic 4 Pro, un model foarte apreciat.
Ah, iar dacă această carcasă neagră nu ți se potrivește, poți să alegi una verde. Există și una portocalie, dar nu vine în Europa. Încă.
Design și construcțieAșa cum te aștepți de la orice smartphone modern al zilelor noastre, Magic 5 Pro are o parte frontală dominată de ecran, cu excepția unei mici zone în colțul din stânga sus care este dedicată camerei frontale. Marginile ecranului sunt ușor curbate, iar treaba asta se remarcă simetric la carcasa spate.
Spatele lui Magic 5 Pro pare să fie din plastic, dar este, de fapt, din sticlă. Doar că sticla asta de pe spate este mată și asta lasă senzația că este din plastic. Mie îmi place alegerea asta a celor de la Honor pentru simplul motiv că suprafața mată nu atrage praf sau amprente.
Altfel, părțile laterale sunt realizate din aluminiu cu un aspect lucios și nu, nici partea asta nu prea e aderentă. E bine că există protecție IP68 pentru praf și lichide, dar dacă vrei să te ferești cu adevărat de potențiale probleme, o husă se poate dovedi utilă pentru contul tău bancar.
Ca dimensiuni, Magic 5 Pro nu este ieșit din comun, la cei aproape 163 de milimetri înălțime. Mai „problematică” se poate dovedi greutatea, care ajunge la 219 grame, iar dacă pui și o husă zdravănă… ei bine, să zicem doar că nu-i cel mai ușor telefon de top pe care îl găsești pe piață. Pe de altă parte, greutate înseamnă feeling premium, solid.
EcranMagic 5 Pro are un ecran OLED de 6,81” și, dacă s-ar fi lansat acum câțiva ani, s-ar fi numit tabletă, nu telefon. Rezoluția este 1312x2848 pixeli, ceea ce se traduce printr-o densitate de 460 de pixeli per inchi.
Ca orice telefon modern care se respectă, ecranul are o rată de refresh dinamică ce poate varia de la 1 Hz la 120 Hz, în funcție de conținut, asta dacă alegi setarea Dynamic. Poți desigur să limitezi rata de refresh în setări și la praguri mai omenești de 90 Hz sau chiar 60 Hz.
Luminozitatea este marea îmbunătățire în cazull ui Magic 5 Pro comparativ cu Magic 4 Pro, pentru că teoretic aceasta poate ajunge la 1.800 nits la afișarea conținutului HDR. În mod uzual, luminozitatea pe ansamblul întregului ecran este de 1.300 nits, dar și asta e mai bine decât predecesorul.
O altă noutate în cazul lui Magic 5 Pro este opțiunea Frame Rate Booster, pe care o poți activa separat pentru aplicații video, inclusiv Netflix sau Youtube. E destul de intuitiv ce face: mărește frame rate-ul în clipurile video. Problema este că în scenele rapide s-ar putea să observi artefacte; dacă nu poți trece peste ele, e bine să știi că setarea poate fi dezactivată.
PerformanțeLipsit de constrângeri legate de tehnologiile utilizate, Honor a echipat Magic 5 Pro cu tot ce este mai bun pe piață. Adică un chipset Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm cu configurația cu 8 nuclee și unitate grafică Adreno 740 și, în varianta cea mai „modestă”, 12 GB RAM și 512 de spațiu de stocare de tip UFS 4.0. Plus 5G-ul deja regulamentar la bord, desigur.
O chestie interesantă cu care Honor se mândrește este că Magic 5 Pro este primul telefon din lume cu antene separate pentru Bluetooth și Wi-Fi. Teoretic, asta înseamnă că cele două tehnologii nu vor interfera, dar adevărul gol-goluț este că nu pot să-ți confirm treaba asta în practică, pentru că nu e ca și cum anterior am avut probleme majore la acest capitol pe telefoanele de top.
Din punct de vedere software, magicianul nostru profesionist rulează Android 13, peste care Honor a aplicat interfața proprietară MagicOS 7.1. Interfața este destul de aerisită, mai ales că fonturile au o grosime mică. Diferă mult de un Android 13 stock, iar unele elemente de design par să fie inspirate de la interfața folosită de Samsung. În cele din urmă, este mai degrabă o chestie de gusturi dacă îți place sau nu software-ul de pe acest telefon, așa că evit să dau verdicte. Cert este că îți faci treaba cu el și nu am întâmpinat dificultăți să găsesc nicio funcție.
În acest context, ansamblul hardware-software își face treaba foarte bine. E rachetă, așa cum până la urmă te-ai aștepta din partea unui telefon din acest segment care costă o căruță de bani. Așa că nu contează dacă te limitezi la navigarea în browser, rețele de socializare de tot felul, aplicații de streaming sau jocuri, toate merg foarte bine, fără lag. Apropo de jocuri, Honor a implementat funcția High Frame Rate, care teoretic îmbunătățește experiența în jocuri, cu condiția ca jocul să suporte această opțiune.
Camera foto„Vulcanul” de pe carcasa spate care adăpostește ansamblul de camere foto. Camera principală de 50 MP, camera ultrawide de 50 MP, camera telephoto de 50 MP. Mai adaugi un senzor de adâncime TOF și meniul e complet. Selectarea camerei pe care să o folosești este foarte intuitivă din interfața aplicației, pentru că ai de ales între 1x, 3,5x, 0,6x și 10x pentru zoom-ul hibrid. Mai simplu de atât nu se poate.
Camera foto principală își face treaba foarte bine. Scoate poze de 12 MP cu un nivel impresionant de detalii, fără urmă de zgomot, iar culorile sunt redate fidel, semn că senzorul cu diafragmă f/1.6 știe meserie.
Camera ultra-wide scoate pozele la 12,5 MP și oferă o perspectivă foarte… wide asupra subiectului fotografiat, cu o calitate foarte bună a imaginii, atât ca redare a culorilor, cât și a nivelului de detalii. În plus, imaginile realizate cu zoom optic 3,5x cu camera telephoto sunt de asemenea foarte bune. Multe detalii, culori redate fidel, fără zgomot.
Te poți juca cu zoom-ul hibrid al lui Magic 5 Pro până la 100x doar ca să-ți aduci aminte din când în când cum arătau acum niște ani pozele făcute cu telefonul. Sau ca să încerci la maximum modul Super Moon, neapărat când e Lună plină.
Rezultate la fel de bune vei obține și pe timp de noapte, așa că singurul reproș vine atunci când faci imagini de tip portrait. Acestea sunt realizate cu setarea implicită de zoom 2x, însă îți recomand să încerci mereu cu 1x, old-style, pentru că rezultatele vor fi mult mai bune, chiar dacă nu ești chiar atât de aproape de subiect.
Vești bune vin și dacă vrei să urci clipuri video pe rețelele sociale, pentru că acestea arată foarte bine, iar camera foto principală și cea telephoto pot înregistra 4K cu până la 60 fps, comparativ cu cei 30 fps oferiți de camera ultrawide. Vei observa rapid că poți să înregistrezi cel mult 15 minute pe clip în format 4K — cu toate că nu știm pe nimeni care să urce clipuri de 15 minute pe TikTok.
BaterieUnul dintre lucrurile cu care Honor încă se diferențiază de granzii tehnologiei este că oferă în continuare încărcător la pachet. Ba chiar unul de 66 W, acompaniat de un cablu USB-A la USB-C, așa că o încărcare completă durează undeva la 50 de minute, ceea ce este excelent, mai ales că bateria are 5.100 mAh. Și, desigur, poți încărca și wireless cu până la 50 W și poți face reverse charging și pe cablu, și wireless.
Cât despre autonomie, lucrurile stau excelent și la acest capitol. În funcție de modul în care folosești, jucăria de 5.100 mAh o să reziste fără alimentare între una și două zile. Una, dacă stai tot timpul pe Tik Tok, ceea ce sperăm că nu e cazul, și două, dacă ești genul care îți rezolvi multe treburi pe laptop și folosești telefonul pentru lucrurile pentru care a fost inventat: comunicare, filmulețe pe Youtube, pauze mai lungi pe Netflix și 15-20 de minute de jocuri pe zi, eventual.
Merită să-l cumperi?Iată o întrebare la care nu-i ușor să răspund, pentru că nu există un răspuns universal valabil. Da, Honor Magic 5 Pro trece cu brio cam toate testele la care te-ai putea gândi, de la construcție la calitatea ecranului până la performanțele hardware, calitatea imaginilor și autonomie.
Dacă te-ai hotărât că Honor Magic 5 Pro e smartphone-ul care ți se potrivește și e ușor de folosit, la Vodafone e și ușor de plătit– ai 36 de rate flexibile, fără dobândă. Intră pe site-ul vodafone.ro sau mergi în magazine pentru a afla detalii despre ofertă și nu uita că la Vodafone ai mereu super gadget-uri și super oferte. Vodafone EasyTech – e simplu cu tehnologia.