Honor 90 Lite 5G – după ce încerci 100 de megapixeli, nu mai e cale de întoarcere

Realizez acum că, poate fără să ne dăm seama, am fost încurajați să ne mulțumim cu puțin, și cred că și tu vei fi de acord cu mine după ce vei auzi de la mine tot ce are de oferit Honor 90 Lite 5G raportat la segmentul lui de preț. E genul de lucru pe care ți-aș recomanda să nu-l spui partenerului de viață fără să-i oferi puțin context înainte, asta ca să nu riști ca numărul de megapixeli ai camerei telefonului tău să fie cea mai mică problemă. Iar dacă tot completezi cu contextul, dă-l până la final: Honor 90 Lite 5G e un SuperGadget din toate motivele care urmează, iar la Vodafone e ușor să-l găsești, e ușor să-l plătești și e ușor să-l folosești. EasyTech!

Cei care au fost aici încă de la începuturile fotografiei digitale își mai amintesc poate de momentele în care dădeau o avere pe aparate cu o rezoluție maximă de 3,2 megapixeli, numai pentru ca doar câteva luni mai târziu cineva să producă unul cu un senzor de 3,5MP, și întreaga lor existență să se năruie. Derulând timpul nu foarte mult înainte ajungem în ziua de astăzi când tot omul are la el un telefon capabil să capteze imagini la o rezoluție cel puțin decentă – în orice caz, măcar de zece ori mai mare decât cea a aparatului de care aminteam mai devreme.

Totuși, diferența asta atât de mare între ce avem și ce a fost poate duce la complacere. Ai putea foarte ușor să crezi că 50 de megapixeli sunt mai mult decât suficienți pentru orice situație. În definitiv, ecranul pe care te uiți la imaginile astea e departe de asemenea rezoluții, deci ce sens ar putea avea să îți dorești mai mult?

Ei bine, te sfătuiesc să stai departe de Honor 90 Lite 5G dacă nu vrei să afli răspunsul la întrebarea asta, pentru că totul o să devină foarte clar (pun intended) de îndată ce te vei juca puțin cu cei 100 de megapixeli ai camerei sale principale. Simți că ai nevoie de o diplomă în matematici avansate doar pentru a citi rezoluția maximă a imaginilor – 11.584 x 8.688, și cu siguranță ai avea nevoie de una pentru a duce operația de înmulțire la capăt dacă nu ți-aș fi spus deja că rezoluția este de 100 megapixeli (100,6, ca să fim mai exacți).

Honor 90 Lite 5G mai vine și cu încă alte trei camere, însă cu rezoluții de 2MP (macro), 5MP (ultra-wide) și 16MP (selfie), aproape că îți vine să fii ingenios și să zici „Vrei să faci o fotografie macro? Atunci folosește-o pe cea de 100MP și taie imaginea”. Sigur că astea sunt doar artificii demne de jocuri cu prietenii, dar hei, sunt artificii pe care nu doar poți, dar îți permiți să le faci. Până la urmă, ai o cameră cu 100MP de care te poți folosi și un preț absolut decent pentru smartphone. Revenind: celelalte două camere vor fi mai greu de înlocuit (n-aș vrea să fiu eu cel care îți spune să faci câțiva pași în spate ca să prinzi un unghi mai larg cu camera principală atunci când e un canal deschis acolo), însă mai mult ca sigur vei căuta motive să folosești aproape exclusiv camera principală. Dacă tot vorbim de megapixeli, ar merita amintit faptul că ecranul LTPS LCD de 6,7 inch (17 cm) are o rezoluție de 2.388 x 1080, adică în jur de 2,5MP, cu o rată de refresh de 90Hz. Display-ul ocupă un procent de 89,6% din întreaga suprafață frontală a dispozitivului, ceea ce e un alt fel de a spune că marginile sunt extrem de subțiri. De altfel, cu o grosime de 7,48 milimetri, același lucru s-ar putea spune despre întreg telefonul. Înghesuite în volumul destul de limitat sunt un procesor octa-core MediaTek Dimensity 6020 5G (2x A76 2.2GHz + 6x A55 2.0Ghz) și un procesor grafic Mali G57. Scriu toate astea nu pentru că aș face parte dintre inginerii care știu exact ce înseamnă, ci pentru că sunt convins că există ingineri pentru care datele astea sunt importante. Pentru noi toți ceilalți, însă, o să spun doar atât: merge bine.

Spațiul de stocare (și, cu fotografii de 100MP, o să ai nevoie de el) este de 256GB, iar tu trebuie să știi că 5GB din cei 256 sunt rezervați funcției HONOR RAM Turbo care poate transforma o parte din spațiul de stocare într-o memorie tampon care să ajute RAM-ul atunci când este nevoie cu operațiile care nu necesită o viteză atât de mare.

Bateria lui Honor 90 Lite 5G este de 4.500 mAh, adică suficient pentru a împinge timpul între încărcări până la două zile dacă îl folosești sporadic sau o zi de utilizare intensivă fără emoții. E cam tot ce poți cere mai mult de la un telefon. Rata maximă de încărcare este de 35 W, adică aproximativ 50% din capacitatea bateriei se poate reface în 30 de minute.

Honor 90 Lite 5G folosește Android pentru sistemul de operare (versiunea 13), cu interfața de utilizator MagicOS 7.1 proprie producătorului aplicată peste. Navigarea va fi extrem de facilă oricui a mai folosit dispozitive Android până acum.

Bun, vei zice, dacă Honor 90 Lite 5G e atât de bun, de ce nu are toată lumea unul? Asta deja e o discuție filosofică. Eu mai spun doar că smartphone-ul vine cu un singur difuzor multimedia, amplasat în partea de jos, deci nu poate reda sunet stereo, nu are ieșire pentru căști (dar cine mai poartă căști cu fir?), nu suportă încărcare wireless și, nu are slot microSD pentru a putea extinde spațiul de stocare. Dar este un SuperGadget pentru că mai avem nevoie și de simplitate corectă în viața noastră.

Mai ales că, special pentru millenials probabil, are modul de radio FM și o aplicație pentru a te folosi de el pre-instalată. Și, nu știu dacă ai înțeles, DAR ARE O CAMERĂ DE 100 de MEGAPIXELI!!!!