Cum te ajută Samsung Galaxy S24 prin AI

Samsung aduce inteligența artificială mai aproape de tine cu noua gamă Galaxy S24, astfel încât să-ți fie mai ușor cu tehnologia. Noi suntem aici să spunem concret cum se traduce în viața reală această interacțiune cu AI-ul.

Funcția Live Translate

Banala funcție de apeluri a primit acum opțiunea Call Assist de traducere în timp real a vocii în ambele sensuri, foarte utilă în cazul în care vorbești cu o persoană din străinătate, când ai o rezervare la un hotel sau când ai o ședință cu un coleg de muncă. În plus, nu doar că auzi traducerea, dar o poți vedea și în scris pe ecran, pentru mai multă claritate.

Funcția Chat Assist

Acum beneficiezi de traducere automată a mesajelor din aplicații de chat precum WhatsApp, Google Chat, Google Message, Signal, Instagram sau Samsung Messages. În plus, primești inclusiv sugestii de răspuns în funcție de abordarea necesară: una mai profesională, mai socială sau poate doar politicoasă. Tu alegi.

Funcția Transcript Assist

Voice Recorder permite înregistrări audio, dar acum până la 5 voci din înregistrare sunt transcrise în format text, iar textul poate fi inclusiv tradus automat din în alte limbi. Ba mai mult, în cazul unei transcrieri lungi poți apela și la funcția de sumarizare a conversației. Apropo de sumarizarea conversației, o funcție asemănătoare este disponibilă și pentru paginile web pe care le vizitezi cu browserul proprietar Samsung.

Alte noutăți importante:

  1. Galaxy S24 Ultra are acum rama din titan.
  2. Ecranele par la fel, dar în realitate există îmbunătățiri exact acolo unde trebuie, și anume la utilizarea telefoanelor în lumină naturală, pentru că ecranele celor trei telefoane sunt cu până la 48% mai luminoase în lumina directă a Soarelui comparativ cu generația anterioară. În plus, acum ai culori mai vibrante și un contrast mai puternic chiar și atunci când folosești telefonul în mediu exterior, pe lângă faptul că poți să ajustezi mai bine nuanțele culorilor.
  3. Acum poți să personalizezi modul în care arată ecranul cu Always-On activat prin teme generate de AI pe baza unor fraze cu cuvinte cheie. Vrei să ai pe ecran un castel înconjurat de florile tale preferate? Nimic mai simplu. Bonus: tranziția de la ecranul blocat la Always-On este acum mai fluentă.
  4. Altă funcție utilă, valabilă indiferent ce aplicație folosești, este Circle to search - dacă apeși lung pe butonul Home și încercuiești orice zonă a ecranului , găsești instant informații despre asta pe Google. Fără screenshot-uri, fără să mai intri manual pe Google. Fără bătăi de cap.
Dar S Pen? S Pen mai avem? Nu doar că avem S Pen în continuare, dar acum avem noi funcții utile. Iată care sunt câteva dintre cele mai folositoare:
  1. scrisul de mână primește spațiere și aliniere automată a textului;
  2. iar notițele pe care le iei se structurează acum ușor în paragrafe, titluri sau chiar liste, în funcție de textul pe care îl scrii;
  3. în plus, pentru notițe primești inclusiv un fundal dedicat cu sumarul textului, iar în felul ăsta îți va fi mai ușor să deduci ulterior despre ce este vorba în notița respectivă.
Și poze mai bune facem?

Sigur că facem. Iată cum și de ce: În primul rând, lentilele sunt acoperite cu sticlă pentru a genera mai puține reflexii, iar tehnologia Space Zoom a fost îmbunătățită pentru a oferi acum zoom optic de până la 5x pentru senzorul Quad Tele și procesare multi-frame pentru toate nivelurile de zoom.

De asemenea, datorită unor algoritmi de AI, calitatea clipurilor pe timp de noapte este îmbunătățită datorită unei compensări mai bune a mișcării mâinii, în timp ce portretele nocturne sunt mai luminoase și beneficiază de o serie de efecte aplicate câmpului de adâncime.

Chiar și așa, uneori imaginile pe care le faci nu îți ies exact așa cum ți-ai dori, iar aici S24 te ajută cu cel puțin două funcții AI:

  1. Foto Assist cu editare generativă bazată pe algoritmi AI îți permite acum să îndrepți imaginile ușor strâmbe, să muți sau să redimensionezi obiectele din imagine, să elimini anumite obiecte, să îmbunătățești reflexiile sau să amplifici iluminarea anumitor zone din imagini și să sporești efectul HDR în clipurile video;
  2. Iar noua funcție AI Slow Motion generează cadre suplimentare bazate pe mișcare. În plus, prin funcția Single Take faci o imagine cu mai multe lentile simultan și o alegi pe cea potrivită.

Nu în ultimul rând, există noutăți și pentru jocuri. Noul chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 oferă o răcire mai eficientă și grafică mai realistă prin tehnologia Ray Tracing. Pentru moment, funcția Ray Tracing este suportată în jocurile Racing Master, Diablo Immortal și NightCrow. Așa cum observi, este din ce în ce mai simplu cu tehnologia.