Vodafone și Fundația Vodafone susțin Româniile tuturor românilor și potențialul lor nelimitat.

Mai presus de conexiuni, viteză de download, peers și pixeli, tehnologia înseamnă oameni și societate. Uită pentru o secundă de smartphone-uri, laptopuri sau smartwatch-uri, tehnologia înseamnă mult mai mult. Inovația salvează vieți, ușurează viața comunității și ne permite să transformăm vise în realitate. Iar tehnologia Vodafone este prezentă în România în locuri unde nu te-ai aștepta. Urmează o călătorie în ecosistemul Vodafone România, unde vieți, minți și comunități se bucură azi de o Românie mai bună, mai prosperă. Hai să vedem împreună cum a contribuit Vodafone și Fundația Vodafone prin tehnologie la evoluția României și a românilor.

17.000 de nou-născuți sunt salvați anual cu ajutorul Fundației Vodafone

Prin proiectul Fondul Viață pentru Nou-Născuți, Fundația Vodafone susține modernizarea și echiparea cu aparatură de specialitate a secțiilor de neonatologie din România. Cea mai mare realizare tehnologică din proiect e conectarea majorității secțiilor de terapie intensivă neonatală de nivel III din România într-o rețea națională de telemedicină. Astfel, medicii din spitale din diferite colțuri ale țării pot comunica în timp real pentru a lua cele mai bune decizii, inclusiv cele legate de transferul unui nou-născut dintr-o secție în alta. În plus, medicii pot face transferuri securizate de date și pot organiza training-uri pentru a vedea live efectuarea unei anumite proceduri. Fundația Vodafone susține România nou-născuților luptători.

20.000 de elevi sunt conectați la „Școala din Viitor”

„Școala din Viitor” e o platformă creată pentru dezvoltarea abilitaților digitale ale elevilor cu vârste între 6 și 12 ani prin metodologii inovatoare care se bazează pe învățarea în echipă și încurajează participarea activă a elevilor prin jocuri și experimente. În plus, metodologia include și activități care implică dezvoltarea abilitaților motorii și cognitive și a gândirii logice fără utilizarea unor dispozitive electronice. În acest fel, elevii își dezvoltă curiozitatea și creativitatea. Fundația Vodafone susține România copiilor care descoperă lumea digitală.

60.000 de utilizatori au accesat aplicația Bright Sky

În parteneriat cu Poliția Română, Fundația Vodafone a lansat aplicația gratuită Bright Sky care oferă asistență pentru victimele violenței domestice și care pot, astfel, utiliza aplicația pentru documentarea abuzului domestic sub formă de texte, fotografii, clipuri video sau fișiere audio care nu sunt stocate pe telefon. De asemenea, aplicația include chestionare de evaluare a gradului de siguranță a relației și informații complexe despre violența domestică și hărțuire. Nu în ultimul rând, aplicația oferă acces rapid la datele de contact ale serviciilor specializate pentru sprijinirea victimelor violenței. Aplicația poate fi utilizată inclusiv de persoanele îngrijorate că un membru al familiei sau o persoană cunoscută este victima violenței domestice. Fundația Vodafone susține România femeilor care se simt în siguranță.

3.700 de studenți au acces la Vodafone Innovation Hub

Vodafone a inaugurat un centru de excelență la Universitatea de Știință și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) în cadrul căruia studenții, masteranzii și doctoranzii fac cercetare pentru teze, laboratoare săptămânale sau competiții internaționale. Aceștia au la dispoziție o rețea 5G de tip New Radio și NB-IoT, senzori avansați pentru aplicații medicale sau pentru monitorizarea inteligentă a mediului înconjurător, sisteme de dezvoltare IoT și 5G, algoritmi de inteligență artificială (AI) folosiți în telecomunicații și în aplicații IoT, precum și algoritmi de procesare automată a imaginilor sau a sunetului, drone, soluții de tip geamăn digital bazate pe realitate augmentată/virtuală (AR/VR/XR), sisteme de comunicații deschise de tip Software Defined Radio (SDR), robotică, nanosateliți, dispozitive de analiză a rețelelor mobile și a spectrului radio, terminale mobile de test, calculatoare pentru procesarea unor volume mari de date și sisteme de imprimare 3D. Vodafone susține România inventatorilor de mâine.

8.000 de misiuni de salvare montană sunt asistate de tehnologie în fiecare an.

Vodafone este partenerul Salvamont România de aproape 20 de ani, ajutând echipele de salvare cu tehnologie de ultimă generație și soluții digitale avansate, gândite special pentru misiunile de pe munte. Anul trecut, Vodafone și Salvamont au revoluționat misiunile de salvare cu ajutorul dronelor care reușesc să creeze rapid o rețea de telefonie mobilă cu acoperire pe o rază de până la 10km, în cele mai îndepărtate locuri. Soluția e completată și de drone care capturează fotografii ale terenului, care sunt analizate de un program software cu inteligență artificială pentru a depista rapid locația victimelor accidentului. Recent, Vodafone împreună cu Salvamont au implementat tehnologie dedicată intervențiilor acvatice montane, iar echipele deja au rezultate. Printre echipamentele utilizate se numără detectoarele subacvatice bazate pe inteligență artificială, un robot automat tip colac motorizat, drone subacvatice și un scubajet pentru a identifica și salva mai rapid victimele din peșteri parțial inundate, lacuri, canioane sau de pe cursurile râurilor montane. Susținem România exploratorilor neînfricați.

118 povești au fost spuse prin documentarul „Flavours of Romania”, realizat cu sprijinul Vodafone

Vodafone susține serialul Flavours of România, în care Charlie Ottley vizitează regiunile istorice și surprinde spiritul României cu povești și aventuri. Până în prezent, peste 100 de localități din România au fost făcute cunoscute prin intermediul acestui serial. Vodafone susține România gazdelor primitoare din locuri uitate.