Tu știai prin ce trece smartphone-ul tău înainte să ajungă la tine?

Telefoanele Vodafone EasyTech sunt ușor de găsit, ușor de cumpărat și ușor de folosit, dar până să ajungă în magazinul nostru nu au viață deloc ușoară: pentru a fi acceptate, trec printr-o procedură riguroasă de testare.

Există o bucurie mai mare decât cea de a face unboxing la telefon pe care ți-l doreai de mult timp, și pe care l-ai găsit repede și l-ai cumpărat și mai repede, în doar câteva clickuri, din magazinul Vodafone? Poate că da, însă e clar că pentru noi, aceasta face parte din topul momentelor foarte satisfăcătoare.

Cu Vodafone EasyTech, totul este simplu pentru noi, utilizatorii. Nu la fel se poate spune despre telefoanele care urmează să fie listate în magazin: ele trebuie să treacă printr-un control tehnic amănunțit pentru a primi ștampila garanției Vodafone. Cât de amănunțit, întrebi? Păi îți spunem noi!

Imediat ce se confirmă intern intenția de a adăuga un telefon nou în magazin, se iau exemplare pentru teste preliminare, atât în rețeaua locală cât și în centrul specializat al Vodafone Group. Se iau notițe și, dacă e cazul, se trimit sesizările către producător, pentru rectificări de software.

Pe lângă această dublă testare, produsul intră pe mâinile experților de la Compliance, care se asigură de eligibilitatea acestuia, atât din punct de vedere legal cât și prin prisma protocoalelor de siguranță Vodafone, care sunt foarte stricte și care privesc multe arii, de la baterie la substanțe periculoase, la compatibilitate electromagnetică și performanță a antenei. Și astea sunt doar câteva dintre cele mai relevante, pentru că de fapt setul complet de teste se prezintă așa:

  • Radio Equipment Directive - Health and Safety
  • Radio Equipment Directive - Electromagnetic compatibility
  • Radio Equipment Directive - Radio frequency spectrum usage/Antenna Performance (Radio)
  • RoHs Directive (Restriction of Hazardous Substances)
  • Specific Absorption Rate measurements (SAR)
  • GCF (Global Certification Forum)
  • Battery Safety
  • ReAcH (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals)
  • WEEE (Waste from Electrical and Electronic Equipment)

Cert este că protocolul de testare al Vodafone este la fel de strict ca serviciul de antivirus Secure Net: nimic neconform nu ajunge la tine, astfel încât ție nu-ți rămâne decât să te bucuri de noul tău telefon, care funcționează impecabil. Practic, Vodafone îți face viața mai ușoară nu doar prin supergadgeturile oferite, dar și prin pregătirea acestora înainte să ajungă la tine. Poate că nu mai era nevoie să spunem asta, dar toate produsele pe care le găsești „la raft” în magazinul Vodafone trec printr-un proces riguros de testare înainte să ajungă la tine. O garanție a calității de care te bucuri la fiecare achiziție.