Ce este Vodafone Secure Net și cum ne face el viața mai simplă și mai sigură?

Un gardian al internetului, Vodafone Secure Net te protejează de viruși, phishing și alte neplăcute alte internetului.

Nici bine nu a apărut internetul că deja unii și-au făcut un scop în a băga strâmbe frumoasei tale interacțiuni virtuale cu lumea-ntreagă. Fie vor să-ți fure datele, fie vor să-ți încarce telefonul cu aplicații malware (și după aia să-ți fure datele, evident), există și această latură a internetului de care vrem — și ar fi chiar sănătos — să ne ferim. Acum există și o soluție foarte simplă pentru asta: Vodafone Secure Net.

Ce este Vodafone Secure Net? Este un serviciu care te ferește de aceste pericole ale Internetului fără ca tu să-ți mai bați capul cu aplicații antivirus. Practic, cât timp navighezi în rețeaua de Internet Vodafone și ai acest serviciu activat, toate dispozitivele tale — smartphone, tabletă, laptop sau PC — se vor bucura de acest gardian foarte prietenos. Prietenos în sensul că nu-ți consumă baterie extra la telefon și nici nu-ți solicită procesorul.

Secure Net are mai multe roluri: este atât antivirus, ținându-te departe de site-urile sau de fișierele periculoase; este și antimalware, restricționându-ți accesul pe site-urile făcute să-ți descarce programe malițioase pe dispozitive; și Secure Net este și antiphishing, avertizându-te în privința site-urilor care încearcă să te păcălească în a le da informațiile tale personale.

În momentul în care Secure Net identifică oricare dintre situațiile de mai sus, blochează accesul către site-ul dubios sau, după caz, descărcarea unui fișier periculos, notificându-te prin SMS.

Practic, Internetul de la Vodafone are propriul său paznic, care se achită de această importantă misiune și când ești în țară, dar și atunci când folosești serviciul de date în roaming.